Сандов: Затварянето на ТЕЦ „Марица 3“ може би е закъсняло

NetNews

„Затварянето на ТЕЗ „Марица 3“ може би е закъсняло“, каза министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в „Лице в лице“ по бТВ. Според него системното подценяване на проблема е довело до затваряне на централата.

„Ние виждаме едно старо предприятие, неремонтирано, което трови гражданите на Димитровград. Бяхме принудени да предотвратим това нарушение, защото имаше твърде много сигнали от граждани“, каза Сандов.

По думите му предприятието е имитирало ремонт, който в крайна сметка не отговаря на предписанията за основен ремонт на котелното помещение.

„Протестът на работниците вероятно е справедлив, но той е насочен към работодателя, който трябва да изпълнява комплексното разрешително и да се съобразява със законодателството“, каза Сандов.

Относно замърсяването от централите той каза, че проблемът е системно неглижиран и, че от влизането ни в ЕС не сме отговаряли на изискванията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Швейцария спира разхищението на храна

Всяка година в Швейцария може да се избегне изхвърлянето на 330 килограма хранителни отпадъци на човек, по изчисления на министерството на околната среда, което обяви вчера мащабен план за борба с разхищението, предаде Франс прес. Министърката на околната среда, транспорта, енергетиката и съобщенията Симонета Сомаруга подписа вчера споразумение с представители […]