Санкциите срещу Русия ще бъдат отменени, само ако Украйна разреши

NetNews

Санкциите срещу Русия могат да бъдат отменени само след споразумение между нея и украинската страна. Германският канцлер Олаф Шолц заяви това в интервю за списание „Stern“, предаде БГНЕС.

Според германския канцлер Москва „ще трябва да постигне споразумение с Украйна“. „Ние възнамеряваме и ще можем да отменим санкциите си само след консултации на Русия с Украйна“, заяви Шолц. По-рано стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е поканил германския канцлер и президента Франк-Валтер Щайнмайер на посещение, съобщиха от канцеларията на германския президент, три седмици след като Щайнмайер беше отблъснат от Киев.

Зеленски е отправил поканата по време на телефонен разговор със Щайнмайер днес, съобщи за АФП източник от канцеларията на президента. По време на разговора „са били изчистени минали дразнения“, а Щайнмайер е изразил своята „солидарност, уважение и подкрепа“ за Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Помощта за сектор "Свиневъдство" е увеличена с 9 млн. лева

„След проведени срещи с браншови представители от сектор „Свиневъдство“ поехме и изпълнихме ангажимента си за увеличение на бюджета. За 2022 г. той ще бъде с 9 000 000 лв. повече“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов при посещението си в един от модернизираните свинекомплекси в района на Пазарджик […]