Сачева: Елена Йончева използва политиката за лични цели

NetNews

Наполовина хората са обнадеждени, наполовина се страхуват. Почти 250 000 успяха да запазят работните си места. Около 1 млн. души са получили пряко помощ и подкрепа, всеки месец и пенсионерите усещат помощ от правителството. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

"Към бизнеса сме изплатили 1,1 млрд.лв., а към пенсионерите общо до края на годината почти 500 млн. Над 2 млрд. са средствата, с които е подкрепена здравната система до момента", обясни тя.

"По мерките 60/40 и 80/20 опитваме да компенсираме затрудненията на хората. Мярката за затворените бизнеси се прилага само до края на годината и е 80/0. Няма задължително изискване работодателя да подкрепи работника, това е повече, отколкото ще получава на борсата – 60 %. Той получава два пъти обезщетението на борсата чрез мярката", сподели министърът.

"При мярката 80/20 плащаме 290 лв., възползват се в туризма и транспорта, отворена е и за новоназначени, не е нужно и да са спрели, могат да работят. 60/40 е мярка, претърпяла промени, 20% по-ниски приходи трябва да бъдат доказани, за да се участва", каза още Сачева.

"Не е задължително едно дружество да е било на печалба, но да не е било на загуба. По мярката 3/10 бяха подкрепени много малки фирми, включително с кредити от ББР, 92 млн. са раздадени. За 2019 г. всички данъци трябва да са платени, за 2020 г. е нормално да има затруднения", информира тя.

"Обмисляме да кандидатстваме за още средства по инструмента SURE, бюджет 2021 е следизборен. Твърденията на опозицията и президента са само в сферата на критиката. Президентът не представи визия, а 5 проекта, може би се подготвя за периода след мандата", коментира социалният министър.

"Елена Йончева използва политиката за лични цели, а не като борба за идеи, тя реши, че това е битка с компромати. Сега не може да понесе бумеранга от това", смята тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пиян шофьор се качи на тротоар и помете 4 паркирани коли

30-годишен пиян шофьор блъсна 4 коли в пловдивския кв. "Тракия". Водачът за 3 г. е извършил 9 броя пътни нарушения, сред които и друго шофиране в нетрезво състояние, катастрофа и каране без книжка. Това съобщиха за Нова ТВ от пътна полиция. Птп-то е станало снощи в 20.50 ч. Водачът е […]