Сачева каза с колко е помогнала държавата за справяне с COVID кризата

NetNews

''Над 1,2 млрд. лв. за заетост и социално включване са насочени до момента ефективно към справяне с последиците от пандемията от COVID-19 в България. Средствата са осигурени поравно от държавния бюджет и от Европейския социален фонд''. Това заяви социалният министър Деница Сачева при откриване на заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", на което бяха обсъдени напредъкът и изменението на програмата, съобщиха от социалното министерство.

Подкрепата ще продължи и през 2021 година, като основният фокус ще бъде запазване на работни места и разкриването на нови, подготовка за дигиталния преход, както и социални услуги, адаптирани и подсигурени за ефективно предоставяне в условия на здравна криза.

"На практика всички хора, ползващи социални услуги, както и социалните работници, ще имат възможност от следващата година да работят в по-сигурна среда с разгръщането на новата операция "Патронажна грижа +", е посочила министър Сачева, цитирана от Novini.bg.

По думите ѝ с инвестираните средства са запазени 250 000 работни места, като подкрепата към бизнеса по отношение на разходите за труд ще продължи.

"Паралелно пред нас стоят предизвикателствата за подготовката на новата Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027 и ефективно използване на възможностите на 4-ия стълб на Плана за възстановяване и устойчивост, Справедлива България", е казала министър Сачева, цитирана в съобщението.

ОП РЧР е първата програма, която не само програмира допълнителния ресурс, предоставен по механизма REACT EU, но договори и вече изпълнява с национално предварително финансиране три сериозни операции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За какво да внимавате при покупката на туршия

Туршията е неизменна част от трапезата ни през зимата. Но при покупката ѝ трябва да бъдем много внимателни. Това важи най-вече за туршиите с ниско съдържание на сол. Солта е основен консервант в туршията и ако тя е в недостатъчно количество, развитието на патогенни бактерии се активизира. Консумацията на подобен […]