Сачева: Мнозина борят корупцията в медиите, но реалните действия са по-трудни

NetNews

"Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече". Това мнение изрази в интервю за БНР Деница Сачева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич и бивш министър на труда и социалната политика.

"Много са борците с корупцията у нас, които шестват малко повече по медиите, но реалната борба с корупцията е по-трудна задача", посочи Сачева.

Вече повече от година вървят опити за демонизиране на постигнатото, заяви Деница Сачева в предаването „Преди всички“. По думите ѝ тези опити обаче се сблъскват с конкретни факти.

"Амбицията да се критикува предишното правителство е толкова голяма, че на практика никой не иска да види фактите, каквито те са.“

Според Сачева ако поляризацията на обществото продължи, „моралната маска, че се борим със злото, в един момент ще се спука като балон“.

ГЕРБ не е в такава изолация, за каквато се твърди. Има много политики, в които бихме могли да намерим общ език, отбеляза Деница Сачева. Твърдият, традиционен електорат на ГЕРБ е доста мобилизиран от атаките, допълни тя.

Дискусията по Плана за възстановяване и устойчивост добива гротесков характер, смята още Деница Сачева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Кантарджиев: Подаряват ваксини на съседни страни, вместо да ваксинират децата

Пореден ден протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от здравния министър. Едва вчера д-р Стойчо Кацаров коментира решението си, а дългогодишният директор на Националния център по заразни и паразитни болести се закани да заведе редица дела за клевета. Проф. Кантарджиев разбира от здравния министър, че трябва […]