Сачева определи актуализацията на бюджета като стратегическа грешка

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ние през цялото време сме защитавали тезата, че трябва да има антикризисни мерки и актуализацията на бюджета не трябва да се ползва предизборно. Това заяви от кулоарите на парламента в ефира на Нова телевизия бившата социална министърка и депутат от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя призова да се мисли за хората.

"Най-вероятно няма да имаме бюджет за 2022 година. Те ще получат увеличение на пенсиите си само за 6 дни – от 25 декември до 31 декември. Колкото повече се опитва да се мисли нещо безпринципно, толкова повече се затъва в ситуация, в която българските пенсионери ще бъдат заложници", каза тя.

По думите ѝ актуализацията на бюджета се предлага от служебното правителство. "Нямаше необходимост сега то да предлага обаче промени в пенсионния модел. Можеше да се увеличи и удължи надбавката, но за това можеше да се ползва МС, а не актуализация в НС", каза тя.

Според нея актуализацията е голяма стратегическа грешка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Без вода днес в Ямбол и региона - вижте къде

От ВиК съобщават, че поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места: За гр. Ямбол: – ул.“Ямболска комуна“; – Тласкател „Кабиле“. Поради авариен ремонт по напорен водопровод, без водоподаване ще останат следните улици и квартали в град Ямбол: – Района на „Търговията“; – „Кючук […]