САЩ намаляват изолацията при заразяване с COVID наполовина

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
САЩ намаляват изолацията при заразяване с COVID наполовина

Снимка: Pixabay

Хората с доказана инфекция от Covid-19 могат да излязат от карантина след 5 дни, ако вече нямат симптоми, заявиха американските здравни власти и така намаляват препоръчителния период наполовина, предава Bloomberg.

От Центъра за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че след първоначалния период на карантина от 5 дни, заразните с Covid-19 трябва да носят маска, когато са заедно с други хора в продължение на още 5 дни. Новите насоки заменят предходните, според които хората с положителен тест за вируса трябваше да се изолират за 10 дни.

В САЩ броят на заразени с Covid-19 се очаква отново да скочи след празниците, като отново ще доведе до хаос в живота на работници или студенти, които са заразени или контактни на заразен с вируса. По-кратката изолация ще позволи на хората да се върнат към работата или образованието си по-бързо и така да смекчат мащабните сътресения предизвикани от затварянето на училища или прекъсване на снабдителни вериги.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж нахлу в банка в Черна гора, държи заложници

Мъж нахлу в банка в Черна гора твърдейки, че е въоръжен с експлозиви и обвиняващ финансовата организация, че „краде пари“ от работниците. По първоначална информация той държи заложници, предаде БГНЕС. Черногорският портал CdM съобщи, че името на мъжа е Един Бегзич и е похитил клона на банка НЛБ в южния […]