САЩ нанесоха страшен удар по руската армия

NetNews

Съединените американски щати наложиха санкции срещу глобалната мрежа за военни доставки на Руската федерация, предаде агенция УНИАН. Според изявление на Държавния департамент на САЩ, публикувано и от посолството на САЩ в Украйна, Държавният департамент на САЩ и Министерството на финансите на САЩ налагат санкции на международни посредници и доставчици, включително мрежи за доставки в Европа и Азия.

Държавният секретар Антъни Блинкън каза, че в отговор на войната на РФ срещу Украйна Съединените щати ще продължат да прекъсват руските военни вериги за доставки и ще налагат големи санкции на онези, които подкрепят президента Владимир Путин, както и на всеки, който подкрепя агресията на Русия срещу нейния съсед. По този начин бяха обявени санкции срещу компанията Milandr поради дейността ѝ в електронния сектор на руската икономика. „Това предприятие е руски разработчик и производител на интегрални схеми, специализиран в производството на микроелектронни продукти. Milandr е част от московската военна изследователска структура и е участвал в руски оръжейни изложения“, се казва в изявлението.

Санкции се налагат и на три компании, свързани с Milandr: арменската Milur Electronics LLC, която Milandr използва като фиктивна компания, за да прави бизнес с чуждестранни партньори; тайванската Sharp Edge Engineering Inc., фиктивна компания, която купува микроелектронни компоненти от азиатски компании; и швейцарската Milur SA, който е била използвана от служители и бизнес партньори на Milandr за координиране на финансови трансфери за Milur Electronics LLC. Освен това се налагат санкции срещу двама представители на Milur SA и главния изпълнителен директор на Milandr и Milur Electronics.

Освен това членовете на семейството на руския елит, срещу които вече бяха наложени американски санкции, Сюлейман Керимов, включително неговият син Саид Керимов, попаднаха под санкциите; дъщерите му Гулнара Керимова и Амин Керимова; както и съпругата му Фируза Керимова. Министерството на финансите обяви санкции и срещу Нариман Гаджиев, главният финансов посредник на Керимов, и холдингова компания в ОАЕ, свързана с Гаджиев.

В същото време се налагат санкции срещу четири френски компании за недвижими имоти, собственост на Гулнара Керимова; срещу швейцарския гражданин Лорин Кац, който е президент на тези четири компании; срещу швейцарска организация, свързана с Кац; срещу малтийско-руската компания за управление на самолети Emperor Aviation Ltd, която координира луксозните пътувания за най-близкото семейство на Каримов, включително Гулнара Керимова, дори след като Русия започна пълномащабна инвазия в Украйна. Министерството на финансите също добави осем луксозни самолета, управлявани от Emperor Aviation, към списъка със замразените имущества.

Санкции се налагат и срещу Александър-Валтер Щудхалтер, ключов играч във финансовата мрежа на Керимов, осем компании, свързани със Щудхалтер в пет европейски държави, както и двамата му възрастни синове, които заемат ръководни позиции в една от компаниите на баща си. Санкциите се отнасят и за руския бизнесмен и инвеститор Мурат Алиев, бивш ръководител на инвестиционната фирма на Керимов, и седем свързани компании. Инга Ретих, директор на една от тези компании, която също работи за Studhalter, също е обект на санкции. Освен това се обявяват санкции срещу две швейцарски холдингови компании, свързани с Андрей Гуриев, виден поддръжник на Владимир Путин и бивш руски сенатор, който е под санкциите на САЩ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

„Менюто“ е прекалено претенциозна и скучна екранизация за манията по кулинарните предавания (ТРЕЙЛЪР)

Телевизиите в последните няколко години се крепят на плещите на кулинарните риалити програми, които завладяха дори света на социалните мрежи. Съвсем очаквано манията се добра и до големия екран с някои успешни и не до там успешни екранизации, като „Рататуи“, „Повелителят на кухнята“„ Майстор-готвач“ и „Джули и Джулия“. Днес обаче […]