САЩ ни благодариха за осъждането на езика на омразата

NetNews

Американското посолство в София благодари на българските граждани и прокуратурата за осъждането на езика на омразата, предаде БНТ.

„Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно“, се казва в позицията на посолството на САЩ, качена на страницата във Фейсбук.

Повод за съобщението е позиция на прокуратурата от петък, в която се осъжда използването на език на омразата от депутати по време на изказвания от парламентарната трибуна.

От американското посолство посочват, че „често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. Както е казал философът Жан Жак Русо: „Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов кораб получи официално своето име в Русе

Най-новият кораб на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на река Дунав получи официално своето име в Русе, предаде БНТ. Плавателният съд носи името на най-големия български приток на река Дунав – Искър. Негова кръстница стана русенският адвокат Анета Ангелова, а на церемонията присъства министърът на транспорта и съобщенията Николай […]