САЩ отложи пускането на 5G заради безопасността на полетите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Американските телекомуникационни гиганти AT&T и Verizon се съгласиха да отложат внедряването на 5G мрежа поради опасения, че тя може да попречи на оборудването за безопасност на полетите, предаде АФП.

Още по темата

23 дек 2021 21:15

38

21 дек 2021 19:30

51

AT&T потвърдиха отлагането в изявление, и допълниха, че по искане на министъра на транспорта Пийт Бутигиг, „доброволно са се съгласили да отложат въвеждането C-Band 5G услугите с две седмици“.

„Знаем, че авиационната безопасност и 5G могат да съществуват съвместно и сме уверени, че по-нататъшното сътрудничество и техническата оценка ще отстранят всички проблеми“, казаха от компанията.

Отлагането идва ден след като AT&T и Verizon отхвърлиха искането за отлагане на внедряването на 5G технологията, насрочено за сряда, което накара авиокомпаниите да заплашат със съдебни действия.

В последния момент е постигнато проектоспоразумение първо с телефонния оператор AT&T, а след това и с Verizon за отлагане на внедряването на техните нови 5G честотни ленти.

Авиационните регулатори изразиха опасения, че новата система може да попречи на устройствата, които самолетите използват за измерване на височина, и въвеждането – първоначално планирано за 5 декември, вече беше отложено веднъж.

Честотните ленти 3,7-3,8 GHz бяха предоставени на AT&T и Verizon през февруари след оферта за десетки милиарди долари.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пиян удари полицай след сигнал за домашно насилие

Снимка: БГНЕС Мъж на 43 години е задържан за оказване на съпротива на полицейски служители. Това е станало при намесата им в случай на домашно насилие в Хасково, съобщи ОД на МВР. Вчера в 2,30 часа след полунощ е бил получен сигнал за домашен тормоз в жилище на улица „Булаир“. […]