САЩ отпуснаха 61 милиона долара за 74 научни атомни проекта

NetNews

Министерство на енергетиката на САЩ отпуска над 61 милиона долара за 74 проекта в областта на атомната енергия в страната. Те ще подкрепят развитието на атомните технологии, ще подобрят инфраструктурата и ще осигурят кариерно развитие в повече от 40 американски университета.

Проектите ще помогнат за постигане на нулеви емисии до 2050 г., като разширят достъпа до атомна енергия – най-големият източник на чиста енергия в страната, предаде BIC Magazine.

Финансирането е разделено в три основни направления в 29 щата – проучвания и разработки (53 млн. долара); инфраструктурни подобрения (5,2 млн. долара), които включват модернизиране на изследователски реактори в 20 университета, и кариерно развитие (3,1 млн.)

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заков: Заплащането на военнослужещите не е адекватно

Заплащането на военнослужещите не е адекватно. Това каза министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков по време на изслушването си в ресорната комисия на парламента. Министърът уточни, че най-големите дефицити в тази посока са във войнишкия и сержантския състав, както и сред по-младите офицери от армията. „Това са невралгичните точки […]