САЩ потвърдиха за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу техни мрежи

NetNews

Правителството на САЩ потвърди за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу негови мрежи, предаде Ройтерс.

Хакери, за които се смята, че работят за Русия, следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Те изразиха опасения, че засечената кибератака може да е само „върхът на айсберга“.

„Ситуацията търпи развитие и докато продължаваме да работим, за да установим пълния мащаб на тази кампания, ние знаем, че този пробив е засегнал мрежи на федералното правителство“, казаха в съвместно изявление Федералното бюро за разследване (ФБР), Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и службата на директора на националното разузнаване. Трите институции са създали обща група, която да координира отговора на американското правителство.

Съветникът в Белия дом за националната сигурност Робърт О'Брайън прекъсна своя обиколка в Европа и се върна във Вашингтон заради масираната кибератака, съобщиха по-рано американски медии.

Русия отрече да е замесена в хакерското нападение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо ноемврийските сметки за парно са по-високи

Ноемврийските сметки за парно вече са факт. Оказва се, че има близо 30% повишение на консумацията на топлинна енергия през месец ноември 2020 г., в сравнение с този от предходната годината. Причините за по-високата консумация са няколко, обясни в "Денят започва" по БНТ Вирджиния Калчева от Топлофикация София. Основна причина […]