САЩ предрекоха катастрофа заради Украйна

NetNews

Дан Колдуел, вицепрезидент на групата за външна политика на Stand Together Foundation и ветеран от войната в Ирак, прогнозира катастрофални последици за Съединените щати, ако Украйна се присъедини към НАТО. Това мнение той изрази в статия за The Federalist.

Той заяви, че членството на Украйна в НАТО ще изисква големи материални инвестиции от страна на САЩ. Колдуел посочи, че първоначалните разходи могат да достигнат до 27 милиарда долара, а данъкоплатците в САЩ ще похарчат до 11 милиарда долара. „Глупаво е да се харчат десетки милиарди долари за разширяване на НАТО за сметка на Украйна или други европейски страни във време на рекордна инфлация, държавен дълг от 30 трилиона долара и нарастваща заплаха от Китай в Азия“, каза ветеранът.

Освен това присъединяването на Украйна към НАТО значително увеличава риска от ядрена катастрофа, пише изданието. Ето защо е важно американските политици категорично да отхвърлят исканията на Украйна за членство. Освен това Съединените щати ще трябва постоянно да разполагат хиляди контингенти в Европа, въпреки че техните въоръжени сили вече не разполагат с достатъчно персонал, каза Колдуел.

По-рано Европейският съюз нарече пречка, която пречи на Украйна да се присъедини към НАТО. Беше отбелязано, че въпросът за присъединяване към алианса не може да се разглежда по време на военни действия на територията на страната.

Източник: The Federalist

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Две рускини - режисьорка и безработна, получиха призовки за мобилизация

В Красногвардейския район на Санкт Петербург две неслужещи рускини получиха призовки, съобщава изданиеото «Фонтанка» . Според публикацията една от жените намерила призовка на вратата с нареждане да се яви във военната служба за регистрация и записване, за да изясни документите за военна регистрация. Жената, която е от Петербург, няма военна […]