САЩ: Русия е загубила 15-20% от военните сили във войната в Украйна

NetNews

САЩ: Русия е загубила 15-20% от военните сили във войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Висш служител в сферата на отбраната от САЩ заяви, че по оценки на Пентагона някои от руските бойни части, отстъпили от района на Киев през последните дни, са пострадали толкова тежко в боевете, че тяхната боеспособност е под въпрос, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Още по темата

8 апр 2022 22:30

309

8 апр 2022 07:14

217

Служителят каза, че бойните части са били „на практика унищожени“ и в тях има малък брой боеспособни войници и оръжия.

Говорилият при условие за анонимност служител не посочи колко военни подразделения са понесли толкова значителни щети. По негови думи някои бойни части, оттеглили се от района на Киев, започват да се придвижват към руските градове Белгород и Валюки, за да се преоборудват и да попълнят запасите си, след което най-вероятно ще бъдат разположени в региона на Донбас в Украйна.

САЩ са установили, че хиляди руски военни са се присъединили към силите, разположени от Москва в и около украинския град Харков.

Служителят добави, че по оценки на САЩ Русия е изгубила от 15% до 20% от военните сили, които беше струпала по границата с Украйна преди началото на инвазията.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

БНБ с прогноза: Инфлацията в края на година може да надхвърли 15%

Снимка: БГНЕС Инфлацията в края на годината може да достигне 15,2%, като вероятността за това е 60%, посочват от БНБ в новата си макроикономическа прогноза. Според базисния сценарий на прогнозата на Централната банка инфлацията в края на годината ще бъде 9,6%, но има много голяма вероятност да е значително по-висока, […]