САЩ: Руската ракета „Сармат” не представлява заплаха за САЩ

NetNews

От Пентагона заявиха, че руското изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ е било „рутинен“ тест и не е представлявало „никаква заплаха“ за САЩ или техните съюзници, предаде БГНЕС.

Москва „надлежно е информирала“ Вашингтон за теста в съответствие със задълженията си по ядрения договор, така че той не е бил „изненада“ за Министерството на отбраната на САЩ, заяви говорителят, Джон Кърби.

Днес в 15:12 ч. московско време от космодрума Плесецк в Архангелска област беше извършено първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“, припомня БГНЕС.

От руското министерство на отбраната съобщиха, че задачите по изстрелването са изпълнени в пълен обем и са потвърдени проектните характеристики на всички етапи от полета.

„Сармат“ е най-мощната ракета с най-дългия в света обсег на поразяване на целта, която значително ще укрепи бойната мощ на стратегическите ядрени сили на нашата страна“, заявиха от министерството, предаде Нова ТВ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Половин метър сняг падна в Сърбия

Половин метър сняг падна в Сърбия през април. Най-дебела е снежната покривка в Златар, съобщава сайтът Нова.рс. Забранено е движението на товарни автомобили в района, където трафикът е усложнен. Местните хора се опасяват, че може да има проблеми с електроснабдяването, защото снегът е мокър и тежък, което е заплаха за […]