САЩ: руските тайни служби стоят зад нападението срещу журналиста Дмитрий Муратов

NetNews

Агенти на руските тайни служби стоят зад химическата атака по-рано този месец срещу критичния към Кремъл журналист Дмитрий Муратов, писаха снощи „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“, цитирани от Ройтерс.

Двата вестника се позовават на източници от американски разузнавателни агенции, според които нападението срещу нобеловия лауреат за мир, станало на 8 април във влак от Москва за град Самара, е подготвено от служители на руското разузнаване.

Тогава Муратов, който е главен редактор на „Новая газета“, разказа, че докато пътувал, някакъв човек го залял с червена ацетонова боя и му казал: „това е за теб от нашите момчета“. Журналистът публикува снимки на своето лице, гърди и ръце, покрити с боята, която по думите му е обгорила очите му.

Преди този инцидент редакцията на „Новая газета“ бе обявила, че вестникът прекратява да излиза онлайн и на хартия заради предупреждения на руските власти, че нарушава новото медийно законодателство, свързано с войната в Украйна, която Русия нарича „специална военна операция“. След това журналисти от медиата казаха, че стартират от чужбина нова проект под името „Новая газета Европа“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Деси Радева като Мелания при краля на Испания (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев и съпругта му Десислава са на официална визита в Кралство Испания по покана на крал Фелипе VI. Посещението е емблематично, защото е първата визита на български държавен глава в Испания за последните 23 години, припомня Епицентър. Крал Фелипе VI и кралица Летисия посрещнаха президентското семейство на България […]