Световната програма по прехраната към ООН предупреди за „пандемията от глад“

NetNews

Световната програма по прехраната към ООН, която е тазгодишният носител на Нобеловата награда за мир, предупреди за "пандемията от глад", която може да е много по-тежка от коронакризата, предаде Франс прес.

"Заради множеството войни, климатичните промени и употребата на глада като политическо и военно оръжие, 270 милиона души по света са застрашени от глад", заяви директорът на програмата Дейвид Бийсли при приемането ѝ и добави: "Трудно е да си представим, че в 400-та година след Христа красивият Рим е преживял голям глад, който е убил около 90% от населението му. Дали гладът предизвиква разпадането на Римската империя или разпадането предизвиква глада? Отговорът е и двете. В днешния модерен и високотехнологичен свят е трудно да си представим, че може да преживеем подобен глад. Но мой трагичен дълг е да ви съобщя, че гладът е на прага на човечеството. За милиони хора по земята". Церемонията по награждаването беше записана в централата на програмата в Рим, тъй като тазгодишното раздаването на Нобеловите награди протича почти изцяло онлайн.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изследване показа неочаквани неща за витамин D

Трябва ли да приемаме витамин D при пандемия? От една страна, многобройни проучвания показват, че ниските нива на витамин D в организма са свързани с повишен риск от рак, сърдечно-съдови и други заболявания, както и с висок риск от тежки заболявания и смърт от COVID-19. Въпреки това, публикувани през януари […]