„Светът на сенките” или как театралното изкуството ще подпомага обучението в ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол

NetNews

Средствата на театралното изкуство ще намерят приложение в урочната и извънкласна дейности на ямболското ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол. Това става възможно благодарение на спечеления от училището проект „Театър на сенките” по Програма „Еразъм+”. Проектът е на стойност близо 13 000 евро. Той ще се реализира в течение на настоящата учебна година.

Основната дейност предвижда  участието на 6 педагогически специалисти от училището в курс „Театър на сенките като творчески инструмент в образованието“. Той се провежда от A.C.Arthostal (Asociacion Cultural Arthostal) в Барселона, Испания. В него се разглеждат теми за използване на различните форми на театър на сенките в образователния процес –  създаването на силуети за актьори и декор, симулирането на звуци и ефекти с подръчни средства, използване на светлинни ефекти.

Успоредно с това специално внимание се отделя на разработката на педагогически сценарии за използване на театър на сенките при работа с различни групи деца. В рамките на обучението, учителите ще могат да посетят школа за театър на сенките, която функционира към едно от училищата в Барселона. По време на това посещение ще се запознаят с опита на колегите си там и ще видят разработени постановки от различни възрастови групи.

След завършване на курса, учителите ще споделят наученото със своите колеги в ОУ „П. Р. Славейков” на специално организиран вътрешен обучителен семинар. Основна негова цел е целият педагогически екип да вземе активно участие в реализирането на представления с театър на сенките.

От учебната 2021/2022 г. основно училище „П.Р.Славейков“ – Ямбол  е със статут на иновативно училище. Изпълнението на проекта е още една стъпка към предоставянето на модерно и ефективно обучение, което е запазена марка на учебното заведение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бъдещите електрически Porsche-та ще останат със средно разположен „двигател“

Следващото поколение на Porsche 718 Cayman и версията му без покрив Boxster ще разчитат изцяло на електрическо задвижване, но въпреки това ще запазят част от традиционния си чар. Спортните модели на марката са известни именно със средно разположения си двигател, който както се досещате, при електрическия модел ще липсва. Въпреки […]