Светът постигна супер рекорд

NetNews

Заболеваемостта от коронавирус в света намалява за пета поредна седмица – общо са регистрирани над 4,2 милиона заразени от 17 април до 23 април, което е с около 28% по-малко спрямо предходните седем дни. Това съответства на нивото от ноември миналата година.

Смъртността след заболеваемостта също е намаляла рязко. За първи път от март 2020 г. по-малко от 20 000 души са починали в света от коронавирус за една седмица.

Нивото на заразяване е намаляло рязко в азиатските страни. В Южна Корея, която повече от месец беше на първо място по брой случаи на инфектирани на ден, заболеваемостта спадна с почти една трета през седмицата. Сега там всеки ден се регистрират около 90 000 нови случаи. Във Виетнам цифрите за последните 7 дни са спаднали наполовина, в Япония – с 15%. Ръст се наблюдава само в Тайланд, но засега не е толкова значителен.

Германия е на първо място по заболеваемост, където се регистрират около 96 000 нови случая на ден. Положението се влошава и в други европейски страни. Във Франция коронавирус е диагностициран при около 68 000 души на ден, в Италия – при 52 000.

Нови огнища се наблюдават и в Америка. По-специално, в САЩ процентът на разпространение на инфекцията тази седмица се е увеличил с 20%. Там всеки ден се регистрират около 40 000 заразени.

От 17 до 23 април в света са регистрирани 15 300 смъртни случая – с 4200 по-малко спрямо предходния подобен период.

Смъртността се повиши през последните дни в Европа. На първо място обаче все още са САЩ, където се регистрират около 300 смъртни случая на ден.

На второ място е Великобритания, където всеки ден умират около 240 души. Следват Германия и Русия (около 200), но в тези държави смъртността намалява. Франция, от друга страна, е във възход. В момента се регистрират около 150 смъртни случая на ден.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спирова: Яребицата на ИТН да обясни защо през българското въздушно пространство е допуснат руски самолет

Журналистът Мария Спирова публикува пост в социалната мрежа след информацията, руски самолет е бил допуснат да прелети над родното въздушно пространство. „Значи, може ли яребицата на ИТН, загнездила се във Външно министерство все едно същото е изоставено стърнище, да излезе и да обясни в граматически верен и логически проследим текст […]