Свиленски: Милиардите от тол такси се оказаха мираж

NetNews

Милиардите от тол такси се оказаха мираж, разкритикува управляващите заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски от парламентарната трибуна по време на разискванията за реформата в политиката за пътните такси, цитиран от "Фокус".

"Ако направим една бърза справка в деловодството на настоящото Народно събрание, ще установим, че по искане на граждани са зададени стотици въпроси от народни представители във връзка с ремонта и строителството на различни пътища и пътни съоръжения в цялата страна. Отговорите на тези въпроси от г-жа Аврамова са практически бланкетни и могат да се обобщят с едно единствено изречение: "Ремонт е необходим, но ще бъде направен, когато заработи тол системата", започна своето изявление Георги Свиленски.

"Това се превърна в една мечта от нашите мечти, защото милиардите от тол таксите се оказаха мираж. Министър-председателят и неговите министри ни убеждаваха, че с електронната система за събиране на пътни такси ще се въведе справедливият принцип, който замърсява и руши пътищата, плаща повече. Равносметката от първата година показва, че собствениците на леки автомобили са платили двойно повече от тези на автобуси и камиони", допълни още Свиленски.

По думите му "печатницата за пари" не покрива дори направените инвестиции за изграждането на тол системата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как трябва да чистите снега от колата?

Всеизвестен факт е, че у нас през зимата вали сняг, макар и през последните години той да е по-рядко явление. Но когато се случи, независимо дали ви харесва или не, трябва да го почистите от колата си преди пътуване. Трябва обаче да знаете, че не си струва да стигате до […]