Свиленски: Опитват се да отцепват хора на БСП за проект „Петков-Василев“

NetNews

Опитват се да крадат хора от БСП. Такива съмнения изрази в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от левицата Георги Свиленски.

Според него лица, стоящи зад евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, се опитват да отцепят социалисти.

„Президентът каза, че в България няма място за поредната партия и трябва да се гледа за някакви по-широки платформи, които да съберат гражданската енергия. Приемам този отговор на президента като отклоняване на темата, защото ако не подкрепяш конкретен проект, не знам за каква по-широка платформа говори“, коментира Свиленски.

По думите му е проблем, че двамата служебни министри все още не са заявили категорично дали ще участват в нов политически проект.

„Ако правят политически проект, нямат място в Министерския съвет. Не може да използваш парламентарната трибуна за агитация“, посочи депутатът.

Относно информацията, че хора, свързани с президента, агитират социалисти да се отцепят от БСП, Свиленски заяви: „Питали са членове да се включат в бъдещия политически проект“.

На въпрос дали е сигурен, че става въпрос за проект на Петков и Василев, депутатът каза:

„Вие да сте чували за друга партия покрай президентството?“. Той беше категоричен, че това не променя ситуацията с подкрепата на БСП към президента Румен Радев.

„Това беше сигнал и ние трябваше да реагираме, за да се успокоят структурите на БСП. И самият президент, с изявленията си, ще направи така, че да няма спекулации по тази тема. Никой, който е тръгнал да прави нещо на гърба на БСП, не е успял“, коментира депутатът от левицата.

Какво каза Георги Свиленски за горещите дебати в пленарната зала за актуализацията на Бюджет 2021 – вижте във видеото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Витанов: Петков и Василев ще направят партия и ще ангажират десни избиратели

"Няма адекватна здравна политика в България. В някои страни държавните служители са задължени да се ваксинират и глобите са солени, ако това не се случи", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Петър Витанов, ръководител на групата на българските социалисти в ЕП. Той добави, […]