Свинаров: Не е сериозно да се твърди, че нямаме военна техника

NetNews

България е трябвало да излезе с по-категорично решение относно военната помощ към Украйна. Това коментира в ефира на предаването „Директно“ на Bulgaria ON AIR бившият министър на отбраната Николай Свинаров.

„Да се твърди, че нямаме въоръжение и техника, а изнасяме три или четири пъти повече, отколкото за същия период за миналата година, не звучи сериозно. Никой не би повярвал, че нямаме какво да изнесем, щом реално го изнасяме“, каза той.

По думите му ремонтът на украинска военна техника у нас е напълно възможен, под въпрос остава обаче при какви условия.

„За пореден път видяхме каква значителна част от българското население е готова да подкрепи агресора, вместо да подкрепи страната, която защитава своята свобода и национални интереси“, коментира още Свинаров.

Проблемът не е в историческата признателност към Русия, а в изградената през годините политическа и икономическа зависимост от Москва, категоричен е той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бизнесът на среща с премиера

Представители на бизнеса ще проведат днес среща с премиера Кирил Петков. Повод са цените на природния газ, електричеството и мерките в период на криза. Очаква се днес министър-председателят да разговаря с представители на транспортния бранш и на работодателски организации. В срещата ще участват и вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова и […]