Байдън: Ще купим половин милиард ваксини за по-бедните страни

NetNews

Съединените щати ще купят половин милиард дози ваксина за страните с по-ниски доходи, без това да е обвързано с каквито и да било условия, заяви президентът Джо Байдън, който е на посещение в Европа.

"Половин милиард ваксини ще започнат да се доставят през август, веднага щом слязат от производствената линия", каза Байдън на пресконференция преди утрешната среща на върха на Г-7 във Великобритания. САЩ са страната с най-много заразени (34 милиона души) и най-много жертви (631 000) от началото на пандемията.

"Съединените щати предоставят тези половин милиард дози без обвързващи условия. Няма обвързващи условия. Дарените от нас ваксини не включват натиск за услуги или потенциални отстъпки. Правим това, за да спасим живота на хората", подчерта той. Байдън обеща Америка да бъде "хранилище за ваксини" в борбата срещу COVID-19 по света. "Точно както Америка беше хранилището на демокрацията по време на Втората световна война", допълни президентът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сигнал до Минеков за застрашената историческа гара в Нова Загора

Общинският съветник от „Демократична България“ в Нова Загора Кремена Петрова поде с нова сила инициативата за запазването на историческата сграда на жп гарата в града. Днес тя се срещна със служебния министър на културата Велислав Минеков, за да го запознае с плановете за разрушаването ѝ. Действията на Кремена Петрова са […]