Висш военен във Франция: Заплашилите с гражданска война да напуснат армията

NetNews

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Франсоа Льокунтр призова подчинените му, които са подписали анонимното писмо от неделя, с което заплашват с гражданска война, да подадат рапорти за напускане на армията, предаде Франс прес.

"Най-рационалната стъпка за вас е да напуснете, за да можете свободно да изразявате идеите и убежденията си", обърна се на свой ред генерал Льокунтр към недоволните в писмо, адресирано до всички военнослужещи.

Анонимните недоволни смятат, че Франция е на ръба на гражданска война заради отстъплението, според тях, на президента Еманюел Макрон пред ислямизма.

Най-висшият френски военен обясни предложението си с това, че макар и никой не забранява на военните на активна служба да изразяват мнения и убеждения, те са длъжни недвусмислено да разграничават военния и гражданския си дълг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почиващите в Гърция българи гласуват по-лесно от тези на родното ни море

Вотът в разгара на лятото може да създаде сериозни проблеми за част от избирателите. Както и да се окаже, че гласуването от плажовете на Гърция ще е по-лесно, отколкото от българските курорти, обобщава "Нова телевизия". Причината са декларациите, които трябва да подадем, за да гласуваме на адрес, различен от постоянния […]