Висш военен във Франция: Заплашилите с гражданска война да напуснат армията

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Франсоа Льокунтр призова подчинените му, които са подписали анонимното писмо от неделя, с което заплашват с гражданска война, да подадат рапорти за напускане на армията, предаде Франс прес.

"Най-рационалната стъпка за вас е да напуснете, за да можете свободно да изразявате идеите и убежденията си", обърна се на свой ред генерал Льокунтр към недоволните в писмо, адресирано до всички военнослужещи.

Анонимните недоволни смятат, че Франция е на ръба на гражданска война заради отстъплението, според тях, на президента Еманюел Макрон пред ислямизма.

Най-висшият френски военен обясни предложението си с това, че макар и никой не забранява на военните на активна служба да изразяват мнения и убеждения, те са длъжни недвусмислено да разграничават военния и гражданския си дълг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почиващите в Гърция българи гласуват по-лесно от тези на родното ни море

Вотът в разгара на лятото може да създаде сериозни проблеми за част от избирателите. Както и да се окаже, че гласуването от плажовете на Гърция ще е по-лесно, отколкото от българските курорти, обобщава "Нова телевизия". Причината са декларациите, които трябва да подадем, за да гласуваме на адрес, различен от постоянния […]