Война! „Хамас“ изстреля 130 ракети към Тел Авив

NetNews

Районът на Тел Авив беше подложен на ракетен обстрел тази вечер – втора от началото на поредния конфликт между Израел и палестинската групировка "Хамас", която контролира ивицата Газа.

Израелски медии съобщават за един загинал. От "Хамас" твърдят, че са изстреляли 130 ракети към Тел Авив и предградията му в отговор на израелската бомбардировка, при която по-рано тази вечер беше срината 13-етажна жилищна сграда в Газа.

Всички полети от и за международното летище "Бен Гурион" бяха спрени заради масирания обстрел от палестинска страна.

По-рано тази вечер израелската армия струпа танкове по границата с Газа. 80 самолета участват в ударите по териториите, контролирани от Хамас. Най-малко 28 палестинци, сред тях 10 деца, са загинали от снощи досега. Убити са и две жителки на южния израелски град Ашкелон. Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че ударите срещу Хамас тепърва ще бъдат засилени.

Съединените щати чрез говорителката на Белия дом и Германия чрез външния си министър заклеймиха действията на Хамас и заявиха, че при създалата се обстановка Израел има пълното право на самоотбрана.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ответен удар! Русия изгони румънски дипломат

Русия е взела решение да изгони румънски заместник военен аташе в отговор на обявено по-рано решение на Румъния да експулсира руски дипломат, предаде Ройтерс, като се позовава на днешно съобщение на руското външно министерство. Румъния заяви на 26 април, че ще експулсира заместник военния аташе на руското посолство заради действия, […]