Връщат надписи „български фашистки окупатор” в Северна Македония

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на власт, първото нещо, което ще направи, ще бъде да смени историческите надписи, които премиерът Зоран Заев иска да смени, за да няма надписи "български фашистки окупатор", пише "Слободен печат", предаде Dir.bg.

Аз съм подготвен, веднага когато те свалим с народа, да поправим всички твои исторически и противозаконни грешки. Връщането на надписите, които отразяват истинската историческа истина, които Заев ще смени, ще бъде сред първите грешки, които ще поправим, заяви в съобщение Мицкоски.

От опозиционната партия са недоволни от умерения тон на премиера Зоран Заев по отношение на историческите спорове с България. Според ВМРО-ДПМНЕ министър-председателят, "за да угоди на българите", е готов и да премахне обучението по история в основните училища. Те определят това като срам за държавата.

Оглавяваната от Християн Мицкоски партия призова за оттегляне на новата концепция за образованието и за незабавно представяне на съдържанията, които са отхвърлени, и на тези, които остават в учебната програма. От ВМРО-ДПМНЕ искат също широки обществени дебати, в които да бъдат включени всички значими фактори – институции, институти и учени, за да не се случи така, че "македонската история да бъде отнета от македонското бъдеще".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти

Шумен купон на над 40 човекa в ресторанта на хотел "Едиа" в Сандански бе прекъснат след изненадващ щурм на полиция и РЗИ, пише Struma.com. Сигнал за пиршеството пристигнал тази вечер (20.12 б.р.) в полицията в града, откъдето информирали РЗИ и няколко екипа пристигнали на място. Оказало се, че въпреки изричната […]