Голяма промяна: Китай разреши на двойките да имат по 3 деца

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Китай обяви, че всяка двойка ще получи правото да има до три деца, предадоха световните агенции. Това е рязка промяна в курса на правителството спрямо демографската политика.

Това е голяма промяна в демографската политика на страната, която позволява в момента семействата да имат до две деца. Решението бе взето няколко седмици след публикуването на резултатите от последното преброяване на населението, в които се вижда рязък спад на раждаемостта в най-населената страна в света.

Данните показаха, че демографският растеж на Китай се е забавил до най-ниското си равнище, откакто през 50-те години на миналия век започва да се води официална статистика. Експерти коментират, че в градовете високите разходи за жилищна площ, здравеопазване и образование охлаждат ентусиазма на младите двойки да имат деца. Сега властта в Пекин се надява да промени тази тенденция.

Решението бе взето днес на среща на Политбюро, председателствана от президента Си Дзинпин. През 2016 г. Китай отмени наложената преди десетилетия политика за едно дете – първоначално наложена за спиране на демографския взрив – с ограничение за две деца, което не успя да доведе до устойчив скок на раждаемостта, тъй като високите разходи за отглеждане на деца в китайските градове възпираха много двойки от създаващи семейства, пише "Ройтерс".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Късметлия от Добрич спечели над 4 млн. от тотото

Българският спортен тотализатор вече има 116 милионери. Това стана, след като играч от Добрич спечели 4 240 814 лв. от 42-ия тираж в играта "6 от 49". Фишът е обикновен с четири попълнени области и е пуснат в пункт в града. В следващия тираж в четвъртък джакпотът в "6 от […]