ЕК подкрепи решението на EMA относно ваксинирането на юноши с Pfizer

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В понеделник Европейската комисия одобри употребата на ваксината срещу Covid-19, разработена от компаниите Pfizer и BioNTech, за деца на възраст от 12 до 15 години, подкрепяйки по този начин препоръката на Европейската агенция по лекарствата (EMA), направена през предходната седмица.

Европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Стела Кириакиду написа в Туитър, че ходът на Комисията ще даде възможност на страните членки на ЕС да разширят разпространението на ваксинациите си до по-младото население.

"За да се сложи край на кризата, всяка доза е от значение", заключи тя.

Преди това д-р Марко Кавалери от EMA заяви, че не са регистрирани неблагоприятни ефекти сред участниците в проучването, предшестващо решението, добавяйки, че никой от имунизираните юноши не се е заразил по време на изпитването на ваксината.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Враца чества подвига на Христо Ботев и четата му

А Враца чества официалния си празник, свързан с подвига на Христо Ботев и неговата чета. Ще бъдат връчени и специални награди, които тази година са за медиците на първа линия, които се борят с пандемията от COVID-19. Тази година традиционната заря по повод празника ще се състои, но броят на […]