Израел отвръща на удара

NetNews

Израел отвръща на удара. Самолет порази жилищна къща. Трима са убити, предаде ТАСС. Предполага се, че жертвите са членове на бригадите "Ал Касам".

Израелският министър на отбраната Бени Ганц одобри мобилизацията на 5000 резервисти на фона на растящото напрежение в Ерусалим и протестите в други градове, предаде по-рано ДПА.

Допълнителните войници, наред с други, ще бъдат зачислени към южното командване на въоръжените сили, съобщи кабинетът на министъра.

Тези подкрепления се изпращат след мащабни ракетни нападения срещу Израел и въздушни удари по Газа на израелските военновъздушни сили.

От вчера по залез слънце, когато започнаха нападенията от едната и от другата страна на границата, в Газа са загинали 24 палестинци, включително девет деца, повечето при въздушни удари, заявиха представители на здравните органи в ивицата, цитирани от Асошиейтед прес. Израелската армия заяви, че 15 от загиналите са екстремисти.

Израелски медии съобщиха, че ракета е ударила празно училище в крайбрежния град Ашкелон, недалеч от ивицата Газа. Телевизионни кадри показаха гъст дим да се издига от подпалили се коли.

Вчера тиловото командване на израелските въоръжени сили нареди да бъдат затворени всички училища в зоната около ивицата Газа, включително в Ашкелон, съобщи БТА.

Представител на египетското разузнаване заяви, че Египет е в "интензивни преговори" с Израел и бойците в Газа за постигане на примирие за прекратяване на поредното избухване на боеве.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Военният конвой на НАТО обърка пътя, докато преминаваше през България

Десет бронетранспортьора и още толкова камиона преминаха днес по обяд граничния пункт "Дунав мост" край Русе, съобщи БНТ. Конвоят, който идва от Турция, ще участва в натовските учения "Непоколебим защитник" 21 и "Благороден скок" 21 в Румъния. На път за границата малко преди Цар Калоян единият от камионите се повреди […]