Калининската АЕЦ е спестила използването на 640 тона гориво само за месец

NetNews

Калининската АЕЦ е произвела 2,36 милиарда киловатчаса електроенергия през изминалия месец, като по този начин е преизпълнила плановия си показател с 6,7%. Допълнителните приходи са в размер на 536 милиона рубли (близо 6 милиона евро). По думите на главния инженер на централата Александър Дорофеев, Калининската АЕЦ осигурява над 80% от електроенергията в Тверска област (централна част на Европейска Русия).

За да се генерира подобно количество електроенергия от ТЕЦ, например, трябва да се използват над 640 тона гориво, а преработването му би довело до значителни емисии от въглеводороди и други токсични вещества. Атомната индустрия има съществен принос в борбата с климатичните промени и е надежден източник на екологично чиста енергия. Секторът осигурява една трета от нисковъглеродната електроенергия в света.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Награди за медсестрите от МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол по повод професионалния им празник

Колективни награди връчи по повод 12 май – Международен ден на сестринството Ямболската регионална колегия на професионалистите по здравни грижи. Наградените отделения са от МБАЛ „Св. Пантелеймон “ Ямбол – Инфекциозно отделение, Спешно отделение, Пневмофтизиатрично отделение, Отделението по образна диагностика, Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/, отделенията по вътрешни […]