Калифорния затваря, хората в щата остават вкъщи

NetNews

Американският щат Калифорния наложи днес в голяма част от своята територия правила, според които магазините трябва да затворят, а хората да си стоят вкъщи, след като вчера регистрира рекордните над 30 000 нови случаи на коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това са едни от най-строгите ограничения, въведени в САЩ заради пандемията.

Приетите от Калифорния мерки се отнасят за районите, където са свободни по-малко от 15 процента от болничните легла в интензивните отделения. Ограниченията засягат над 23 милиона души в южната част на щата.

Освен това пет окръга в Северна Калифорния около района на залива на Сан Франциско доброволно наложиха мерките още преди да бъде достигнат посочения праг за леглата в интензивните отделения.

В Калифорния от март действа заповед за оставане вкъщи, освен за важни дейности. С новата заповед, която ще важи поне три седмици, се забраняват частните събирания, независимо от броя на участниците, затварят се всички обекти, освен важна инфраструктура, и се въвежда изискване за носене на маска от всички и за спазване на физическа дистанция.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заплаши да спре финансирането на местните власти, които откажат да се съобразят с неговата заповед.

Въпреки това шерифите на окръзите Лос Анджелис, Ориндж и Ривърсайд казаха, че няма да прилагат заповедта, насърчавайки предприятия, чиято дейност не е от важно значение, да останат отворени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ивайло Калфин: Така и не обяснихме какво точно искаме от Северна Македония

Бившият външен министър и бивш зам.-министър-председател Ивайло Калфин е останал с впечатлението, че България чака Северна Македония да се държи по друг начин. В предаването "Лице в лице" по bTV политикът от АБВ заяви, че и ние, и Република Северна Македония рискуваме да се плъзнем по линията на пропагандата и […]