Китайският парламент прие Закон против чуждестранни санкции

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 10 юни ПК на ОСНП прие Закон против чуждестранните санкции, съобщи „Радио Китай“.

Той дава възможност на правителството да предприема по-систематични, ясни и категорични мерки срещу налагани от други страни върху Китай санкции.

Професор Хуо Джъсин от Китайския университет по правни науки счита, че законът е изключително нужен, тъй като дава юридически инструменти на Пекин да се противопоставя на чужда намеса във вътрешните му дела.

„Законът отчита международните практики в справянето с чужда намеса и създава възможности за предприемане на реципрочни мерки от китайски административни и правосъдни органи. Това е знак за повишаване способностите на страната за поддържане на суверенитета, сигурността и интереси ѝ с комплексни средства на законодателството и администрацията “, посочи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол сред районите с по-голяма честота на горещи нахлувания, Южна България ще страда най-много от горещи вълни, предупреждават учени

Ямбол е сред районите с по-голяма честота на горещи нахлувания. В България се открояват няколко такива зони. По области, това са Благоевград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Ямбол, Стара Загора в Южна България и Плевен, Русе и Велико Търново в Северна България. Това съобщи Зорница Спасова, главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерство на здравеопазването по време на уебинара на climateka.bg на тема "Климатични промени, горещи вълни и човешко здраве". Тя представи проучване защо горещите вълни се наричат "тих убиец". Това е най-смъртоносният климатичен феномен, който взема жертвите си тихомълком, обясни Спасова.