Лоши новини свързани с новия щам на коронавируса

NetNews

Новият щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания, се разпространява по-бързо. В момента се провеждат спешни тестове, за да потвърдя, че той не е по-смъртоносен, съобщи главният здравен инспектор на Англия Крис Уити. "В резултат на бързото разпространение на новия щам, предварителните данни от моделирането и бързо нарастващите нива на заболеваемост в Югоизтока, Консултативната група за нови и нововъзникващи респираторни вируси (NERVTAG) смята, че той може да се разпространява по-бързо."

Очаква се британският премиер Борис Джонсън да проведе видеоконферентен разговор с министри, за да обсъдят ситуацията около новия щам. След това той ще даде пресконференция заедно с главните правителствени здравни експерти, на фона на твърденията, че ще обяви нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

На 18 декември новозаразените във Великобритания вече са 28 507 души, а 489 е броят на починалите. Репродуктивното число на вируса е 1.1-1.2, което означава, че броят на новите случаи на коронавирус бързо нараства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ПСЖ: Очакванията са Неймар да се върне на терена през януари

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар най-вероятно ще се върне на терена през януари, след като получи контузия в глезена по време на срещата с Лион през миналия уикенд, съобщиха френските шампиони. Плеймейкърът, който пристигна от Барселона, получи преди това сериозни травми в краката през 2018-а и през 2019-а […]