Меркел посети тежко засегнатите от наводнения региони

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Германският канцлер Ангела Меркел посети днес тежко засегнатите от наводнения региони около град Бад Мюнстерайфел в провинция Райнлан-Пфалц. Тя разговаря със спасители от Службата за защита от катастрофи, както и с пострадали граждани, предаде БНР.

Това не е първото посещение на Меркел в наводнените региони на Западна Германия. Тя вече посети веднъж Райнланд-Пфалц, днес отново е в околността, за да се срещне с пострадали.

Правителството изчисли щетите, нанесени от природната стихия на железопътните връзки и магистралите на най-малко 2 милиарда евро. Други 300 милиона евро обеща финансовият министър Олаф Шолц за най-тежко засегнатите от наводненията. Дъждовете вече спряха и опасността от нови наводнения е отминала, смятат специалисти. Сега обаче градовете са затрупан от донесена от водата кал. Помощ за разчистването оказва и армията.

Все още се издирват изчезнали при наводненията – властите се свързват с всички хотели и общежития, приютили бягащи хора, за да сравнят списъка със спасените от тях със списъците с липсващи. Засега ясни са само жертвите – 164. Възможно е обаче броят им да нарасне, ако при разчистването бъдат открити още загинали. Правителството организира и спешно ваксиниране срещу COVID-19, тъй като много хора са принудени да делят в момента квартири и хотелски стаи с пострадали, чиито къщи са били отнесени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж на съд за присвояване на чуждо наследство за 200 000 лева

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за това, че чрез използване на неистински частен документ, мъж се разпоредил с предмета на престъплението – изтеглил на каса в брой парична сума, като документалната измама е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, с оглед размера на причинената […]