Москва няма завишени очаквания от срещата Путин – Байдън

NetNews

Москва няма завишени очаквания от предстоящата на 16 юни в Женева среща между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

По време на участието си в международния форум „Примаковски четения“, посветен на покойния бивш премиер и външен министър Евгений Примаков, Лавров посочи, че не очаква пробив в руско-американските отношения. В същото време той подчерта важността на преговорите между президентите Путин и Байдън.

"Разговорът между двамата лидери на водещите ядрени държави безспорно е важен сам по себе си и ние всячески подкрепяме тази нагласа на американските колеги. Ясно е, че нормализацията на руско-американските отношения е възможна изключително при спазването на принципите на равноправието, взаимното уважение и ненамесата във вътрешните работи един на друг".

Очаква се на преговорите в Женева Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят стратегическата стабилност, киберсигурността и регионалните конфликти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Паро Никодимов: Ние от ЦСКА сме луди глави!

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира изминалия сезон на “червените”. Той стори това в интервю за “Тема Спорт” и призова за повече търпение към треньора Любослав Пенев. Г-н Никодимов, какъв сезон изпрати ЦСКА според вас? – Оценката ми е между среден 3 и добър 4. Отборът взе Купата на България, […]