Наводненията в Китай взеха жертви

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Най-малко 12 души са загинали, а около 100 хиляди са преместени в по-безопасни зони вследствие на необичайно силните валежи в централната китайска провинция Хънан, предаде държавната медия "Синхуа", цитирана от "Ройтерс".

Обилният дъжд започна през уикенда, причини наводнения, преливане на реки и огромни затруднения за обществения транспорт. В административния център на провинцията град Джънджоу във вторник се наложи метрото да спре работа, след като пътниците се оказаха във вода до кръста, предаде БНР.

Кадри от китайските социални медии показват, че известният будистки манастир Шаолин, както и други културни обекти са сериозно засегнати от стихията. Онлайн стотици жители на Хънан помолиха за помощ, защото наводненията са спрели електричеството в домовете им. Наводненията са често срещани по време на дъждовния период в Китай. Техният обхват обаче се влоши през последните години, както заради активната урбанизация в страната, така и заради световната климатична криза, коментира "Гардиън".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Св. пророк Йезекиил

Свети пророк Йезекиил бил свещеник и произлизал от Левиевото коляно. По време на второто пленяване на Йерусалим при цар Йехония той бил взет в плен от Навуходоносор и отведен в Халдея. Там живял край реката Хавар и в петата година от пленението, около 595 г. преди Рождението Христово, получил от […]