Огромни опашки за гласуване в Англия

NetNews

Още с отварянето на изборните секции във Великобритания, пред тях се извиха огромни опашки от желаещи да гласуват българи. Средно се чакаше между половин и един час за пускане на бюлетина още в началото на изборния ден.

За първи път на Острова има само 35 места за гласуване, въпреки че бяха събрани заявления за отваряне на 87. Изборният кодекс обаче въвежда ограничения за държавите извън ЕС, което се очертава да създаде сериозни трудности за сънародниците ни да упражнят правото си на глас.

По данни на британското вътрешно министерство да живеят в страната са поискали четвърт милион български граждани, като около 230 000 от тях са на възраст над 18 години с право на глас.

Чакащите на опашките хора обаче казаха, че няма да се откажат. Някои дори бяха дошли с децата си, които бяха нетърпеливи да се върнат у дома заради традиционно търсене на шоколадови великденски яйца и зайчета, което се прави в днешния празничен ден в Обединеното кралство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъщерята на Стоянка Мутафова празнува рождения си ден на гроба на майка си

Вчера единствената наследничка на великата ни актриса Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки посрещна 70-ия си юбилей на гроба на майка си. "Отидохме сутринта на гроба на Стоянка с Евгени. Моят рожден ден ѝ беше любимата дата и затова избрах да бъда там. Болката по нея не минава, липсва ми", разкри […]