Подновяват процеса на сваления малайзийски самолет

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 7 юни 2021 г. ще бъде проведено първото заседание от подновения процес за свалянето над Украйна на пътническия самолет на Malaysia Airlines през юли 2014 г. Така делото навлиза в основната фаза по същество. Предварителните случаи бяха разгледани през март и юни 2020 г. Последваха няколко отлагания поради пандемията от коронавируса и наложените ограничения за пътуване.

На 1 февруари и 15 април догодина ще има две предварителни слушания. На тях трябва да бъдат решени няколко основни процедурни въпроси, касаещи претенциите за компенсации и искането на прокуратурата за инспекция на сваления самолет, който е частично възстановен от събраните отломки и сега се намира в Нидерландия.

На полет МН17 загинаха всички 298 души на борда. В самолета от Амстердам за Куала Лумпур повечето пътници бяха холандци.

Подсъдими по делото са трима руснаци и един украинец, които не присъстват на процеса. Само единият от тях – руснакът Олег Пулатов, е представен от адвокати, които пледираха невинен от негово име.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Благотворителна организация строи жилищен комплекс за 110 млн. USD

Катарска благотворителна организация ще построи жилищен комплекс за 110 млн. USD в Кабул, съобщи афганистанското министерство на градското развитие. В него ще има 768 жилища, 768 жилища, джамия, 2 училища, 2 търговски центъра и 2 сиропиталища. Изпълнението на проекта в афганистанската столица ще отнеме най-малко 3 години. Все още не […]