Почивката на остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина

NetNews

Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина за чужди туристи. Решението на властите е продиктувано, заради спада на приходите от туризъм в Тайланд, съобщи БНТ.

Тайланд ще премахне карантината за ваксинирани туристи, посещаващи прочутия остров Пукет от първи юли.

"Провинцията, която е добре подготвена и е считана за затворена, в този случай остров е Пукет. Ще позволим на туристите да не спазват никаква карантина. Това ще започне в третото тримесечие, от месец юли нататък", обясни Ютхасак Супасорн, отговарящ за туризма в Тайланд.

Тайланд зависи до голяма степен от туризма. Комисия, председателствана от премиера одобри предложение на частния сектор на Пукет да се ваксинират поне 70 процента от населението на острова. Очаква се 930 000 дози да бъдат поставени там преди началото на сезона.

Правителството на Талйнд планира да тества плана за остров Пукет преди да разшири отмяната и за други дестинации като остров Ко Самуй.

"През четвъртото тримесечие, чуждите туристи посещаващи Пукет, Пан Нга, Самуй, Патая няма да преминават през карантина", каза Ютхасак Супасорн.

Преди пандемията една пета от приходите на Тайланд се дължаха на туризма. Заразата съсипа този отрасъл от индустрията на кралството. В третото тримесечие на тази година в Пукет се очакват най-малко 100 000 посетители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Събориха къщата на Димитър Димов в София (ВИДЕО)

Скандално. В деня за размисъл, в който се навършват 145 години от избирането на София за столица на България, най-големият град в страната ни се раздели със своя емблематична стара сграда. Неправителствената организация “Спаси София” алармира през страницата си във Фейсбук, че именно днес багери са разрушили къщата на писателя […]