Путин: Това е смешно!

NetNews

Да се наричат руснаците некоренен народ на Украйна не просто е некоректно, а смешно и глупаво. Това каза руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия "Россия-24". "Очевиден факт е, че хората, влезли заедно с тези територии в състава на Руската държава, са се наричали руснаци. Затова да се говори за руснаците като за некоренен народ е не просто некоректно, това е смешно и глупаво", каза той.

"Украинският законопроект за коренните народи на Украйна не отговаря на нормите на международното хуманитарно право, но Западът няма да реагира на това", смята Путин, предаде ТАСС. "Идеята на Киев да обяви руснаците за некоренно население на Украйна е "мощен, много сериозен удар по руския народ като цяло и това, разбира се, не може да ни е безразлично", заяви руският президент.

В интервюто Путин засегна и темата за влизането на Украйна в НАТО. Руският държавен глава нарече "умни хора" онези украинци, които не искат страната им да става член на НАТО. Руският президент обясни позицията им с нежеланието им да се окажат на огневата линия и да бъдат "разменна монета и пушечно месо".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха мъже за палеж на коли, щетите са около 80 000 лв.

Прокуратурата води разследване по образувано досъдебно производство за палеж на автомобили, съобщиха от обвинението. На 7 юни пред дом в Мездра, били запалени два леки автомобила на значителна стойност. Извършителите на престъплението са установени – двама мъже на 24 и 48 г. Двамата са привлечени към наказателна отговорност и са […]