Русия: САЩ и „Ислямска държава“ са си сътрудничили

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Русия е получавала информация за конкретни факти на сътрудничество между чуждестранния контингент начело със САЩ и терористичната групировка „Ислямска държава“ в Афганистан. Това съобщи във вторник специалният представител на Москва за средноазиатската държава Замир Кабулов в хода на онлайн дискусия в рамките на дискусионния клуб „Валдай“, предава ТАСС, съобщи агенция "Фокус".

„Сигурен съм, че е имало такова взаимодействие. Но ние не започнахме да говорим за това просто така. Започнахме да получаваме много конкретна информация за такива факти за сътрудничество. Факти за предаване[на оръжия] от хеликоптери“, каза той. „Получихме го от местните афганистанци, включително местни лидери, които са били в недоумение защо хеликоптерите доставят оръжие и боеприпаси в районите, окупирани от ИДИЛ“.

Според Кабулов това далеч не е единственият факт. В тази връзка той припомни случая, когато движението „Талибан“ в северната част на Афганистан, в провинция Фаряб, блокира голям отряд на ИДИЛ. „Всички тези хора от ИДИЛ вече са изведени с хеликоптери с идентификационни знаци, както първоначално изглеждаше, в неизвестна посока, но след това в района на авиобазата Баграм и след това изчезнаха някъде“, добави дипломатът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Под карантина са 106 пристигнали от Англия на летище Пловдив

106 пътници, които снощи са пристигнали от Великобритания на летище Пловдив, са поставени под карантина. Това е първият полет, който попада под новите правила за преценка на епидемичния риск, въведени от служебното правителство. Припомняме, че от вчера гражданите от Великобритания, Северна Ирландия, Кипър, Испания, Фиджи и Кувейт не се допускат […]