Руски инвеститори зоват за приватизиране на гори

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Руски инвеститори обявиха ново предложение за приватизиране на гори в страната, съобщи ТАСС.

Предложението дойде от Константин Лакшевич. Изпълнява поста на главен директор в най-големия дърводобивен холдинг в Далечния Изток.

Според него горите в региона с добър дървен материал продължават да намаляват. Ще са нужни около осемдесет години за тяхното естествено възстановяване.

Той предлага да се определят горски площи, взимайки се в предвид подбора на видовия състав, където може да има реализиране на увеличение на търговския дървен материал. Това може да стане, стига на инвеститорите да се позволи да приватизират гори.

Подобен пример има в няколко други държави. Посочва се, че подобен инвеститорски модел може да бъде изграден само чрез права над насажденията.

Предлага се да бъдат приватизирани около два процента от горската площ. Индустриалци се надяват, че руските представители ще разгледат идеята.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Предлагат общински имот на безценица, намирисва на конфликт на интереси

Кметът на район “Изгрев” е пуснал на безценица частен общински имот, съобщава kmeta.bg. Става въпрос за УПИ от 149 кв.м в местността Изток-Изток-втора част в София. Обявената му цена е 97 000 лв., равняващи се на 49 617.00 евро или по 333.00 евро за 1 кв.м, а фирмата, която ще […]