Семейството на Ратко Младич: Доживотната присъда е несправедлива!

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Семейството на бившия босненски сръбски военен лидер Ратко Младич смята доживотната присъда затвор за генерала за несправедлива. Това заяви днес пред ТАСС синът на Младич – Дарко Младич, предаде БТА.

Ратко Младич изслуша днес своята присъда на последна инстанция пред международното правосъдие в Хага, която потвърди осъждането му на доживотен затвор за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

За съжаление не можем да приемем добре това решение, тъй като смятаме, че то е противоположно на правилното. Това е несправедливо решение, каза Дарко Младич.

Той добави, че продължава да няма никаква информация за здравословното състояние на баща си.

Синът на генерала каза, че по време на подготовката за процеса Младич не е имал възможност за контакт с адвокати.

Генералът нямаше контакти с адвокат, жената, която беше в съдебната зала заедно с него, поговори няколко минути по телефона с него преди да влезе в залата. Така на практика подготовката за процеса бе невъзможна от година и половина, каза Дарко Младич.

Той изрази съмнения, че баща му може да бъде преместен в друг затвор, както бе направено с Радован Караджич.

Това няма да стане много бързо, но съм сигурен, че все пак ще го направят, посочи Дарко Младич.

Младич-младши посочи още, че председателстващият съдия Матимба Ниямбе не е била съгласна с мнението на колегите си.

Трябва да изразя уважението си пред тази храбра жена, която демонстрира професионална независимост, за да противостои на тази съдебна машина, която нито за миг не предостави на генерала справедлив процес. Тази машина от 30 години се занимава с издаването на еднотипни присъди, каза още Дарко Младич.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български изтребител е паднал в Черно море

Български изтребител е паднал в Черно море тази нощ. Инцидентът е станал край Шабла, съобщи БНТ. Самолетът е паднал в открито море. Предприето е издирване на машината и пилота. Разследването ще бъде поето от военната прокуратура. Изтребител МиГ-29 е паднал в морето край Шабла по време на военните учения „Шабла […]