Смъртността в Италия е най-високата от Втората световна война насам

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През миналата година в Италия са починали 746 146 души. Това е най-големият брой през периода след Втората световна война, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на данни на Националния статистически институт и Висшия здравен институт на републиката.

Смъртните случаи в Италия през 2020 г. са със 100 526 повече от средния годишен брой в интервала 2015-2019 г., сочат официалните данни. Смъртността в Италия миналата година е била с 9% по-висока от средната за предишните пет години.

Областите с най-голям ръст на починалите са Пиемонт, Вале д'Аоста, Ломбардия и Тренто, на север. Именно тези региони, особено Ломбардия и Пиемонт, бяха тежко засегнати от пандемията от новия коронавирус. Оценката за приноса на COVID-19 за общата смъртност потвърждава, че въздействието е по-силно изразено при мъжкия пол. Италия е една от страните в света, които бяха най-тежко засегнати от коронавирусната пандемия, давайки 127 000 жертви до момента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Близка до ГЕРБ управлявала държавна фирма с фалшива диплома

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява държавната фирма САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“ към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Agri.bg. През март тази година колегите от Mediapool разкриха, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за […]