Тревожно! Още 3 случая на тромбоза след ваксиниране с „АстраЗенека“ във Франция

NetNews

Три нови случая на атипична тромбоза, асоциирани с ваксината срещу коронавируса на "АстраЗенека", са били регистрирани във Франция между 19 и 25 март, предаде Франс прес, като се позова на здравните власти. Два случая са приключили със смърт.

От началото на ваксинационната кампания във Франция са регистрирани 12 случая, от които 4 приключили със смърт, на тези редки тромбози, съобщи Френската агенция по лекарствата.

Става дума за атипични тромбози на големите вени, до голяма степен церебрални, но също и на храносмилателната система, които могат да се асоциират с тромбоцитопения (дефицит на тромбоцити) или с проблеми със съсирването.

Френската лекарствена агенция обаче припомня, че Европейската агенция по лекарствата е потвърдила, че ползите от ваксината надделяват над риска.

Случаите във Франция са станали средно девет дни след ваксинирането, основно при жени, без предходни обявени заболявания. Девет души са били под 55 години, а три над 55 години.

Френската лекарствена агенция препоръчва на хората, които са били ваксинирани с този продукт, да се консултират незабавно с лекар в случай на продължаващи над три дни симптоми, като задъхване, болка в гърдите, подуване на краката, болка в стомаха, остро главоболие, замъглено зрение или синини на разстояние от мястото на инжектиране.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Процесите на разпад в обществото достигат много високо ниво

„Живея, наблюдавайки нещо, което съм описал в една книга преди – „Времеубежище“. Не ми се искаше да се случват толкова бързо нещата. Когато писах книгата, я писах с идеята, че трябва да сме подготвени. Просто тези процеси, които са започнали на разпад, вероятно ще достигнат много високо ниво. Писателите са […]