Узбекистан е постигнал прогрес в развитието на атомната си инфраструктура

NetNews

Екип от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) приключи 12-дневна мисия (INIR) в Узбекистан. Целта бе да се прегледа развитието на инфраструктурата за атомната програма на страната, а поканата дойде от страна на узбекистанското правителство.

Екипът от експерти обобщи, че Узбекистан е предприел стъпки за усъвършенстване на своята нормативно-правова база и укрепване на регулиращата агенция. Мисията потвърди, че ядрено-енергийната програма на страната има силна държавна подкрепа и демонстрира ясен ангажимент за надеждност, безопасност и неразпространение.

„Узбекистан е постигнал значителен прогрес в развитието на атомната си инфраструктура“, заяви лидерът на екипа Милко Ковачев, ръководител на секция в МААЕ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоянов: Санкциите са в резултат на това, че службите бяха на ръчно управление от Борисов

Съветът за сигурност беше нужен. Той не е свикван от февруари 2020г. А по закон трябва да се свиква на всеки три месеца. Бившият премиер Бойко Борисов не спазваше този закон. Бившият министър на вътрешните работи преди време коментира как за България няма мониторингов доклад, а за Румъния има. Че […]