Цяла държава е под карантина, бивш премиер се извини

NetNews

Бившият малайзийски премиер Махатхир Мохамад се извини, че на благотворително събитие в края на миналата седмица не му е била измерена температурата, както се е изисквало, предаде ДПА. Това стана в момент, когато страната отново е в локдаун заради коронавируса, предаде БТА.

"Извинявам се, че не спазих мерките", каза 95-годишният политик, който управляваше Малайзия от 1981 до 2003 г. и после от средата на 2018 г. до изненадващото си оттегляне през февруари тази година. "Ще си понеса последствията, както е по закон", каза Махатхир, който поднесе извиненията си само часове след като в Малайзия започна третото затваряне от началото на пандемията и по-малко от седмица, след като друг бивш премиер, осъденият за корупция Наджиб Разак, беше глобен с равностойността в местна валута на 700 долара за подобно нарушение в ресторант в Куала Лумпур.

Затварянето или заповедта за контрол върху придвижването, каквато е официалната формулировка, се очаква да продължи един месец, а целта е да бъде овладяно най-голямото повишаване на заболеваемостта на глава от населението в Азия. Ограниченията означават, че за втора поредна година ще има по-скромно отбелязване на празника Айд ал Фитър, който започва утре и слага край на рамазана. До събота вечерта властите твърдяха, че няма да има нов локдаун, за да не се влоши състоянието на икономиката. Според оповестени вчера официални оценки брутният вътрешен продукт на Малайзия след втората карантина – януари и февруари, се е сви с 0,5 процента за първото тримесечие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Панайотов: България ще е стабилен съюзник в НАТО

Георги Панайотов пое поста министър на отбраната от своя предшественик Красимир Каракачанов. На церемонията в зала „Тържествена“ в МО министър Панайотов увери, че ще работи за осигуряване на стабилна среда за сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори и да бъде предсказуем и стабилен съюзник в НАТО. Каракачанов […]