Часовник за $12 000 издаде Ким Чен Ун

NetNews

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун отново предизвика спекулации относно здравето си. Наскоро бяха разпространени снимки, на които диктаторът изглежда видимо отслабнал.

NK News – сайт, който предоставя на читателите си новини от Северна Корея, анализира кадрите, като написа, че Ким Чен Ун е свалил много килограми. Във вторник в сайта бяха публикуваха близки кадри, на които се вижда любимият часовник на Ким, струващ 12 000 долара. А кадрите показват, че лявата му китка е значително по-тънка, отколкото на подобни снимки, направени през ноември 2020 г., предаде Bulgaria ON AIR.

Както е известно Ким е заклет пушач, той се бори с редица здравословни проблеми, които експертите приписват на теглото и начина му на живот, информира "Гардиън". Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви, че според тях севернокорейският лидер тежи около 140 кг и качва средно по 6-7 кг годишно от идването си на власт в края на 2011 г. Здравето на Ким често е обект на спекулации.

През 2014 г. той изчезна от публичното пространство за около шест седмици, преди да се появи отново, но с бастун. Дни по-късно шпиони от Южна Корея споделиха, че е претърпял операция за отстраняване на киста на глезена. Триседмично отсъствие пък миналата пролет породи слухове, че той се е разболял тежко след операция на сърцето, като някои медии дори обявиха, че е починал. Няколко седмици по-късно Ким се появи отново, очевидно в добро здраве. Северна Корея продължава да се бори с недостига на храна и икономическата криза, предизвикана от драстичен спад в търговията с Китай по време на пандемията от COVID-19, поредица от природни бедствия и международни санкции, наложени в отговор на програмите на режима за ядрени и балистични ракети.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протест пред БНТ в подкрепа на министъра на културата

Протест имаше тази вечер пред БНТ с искане за оставка на генералния директор Емил Кошлуков. Той е организиран от гражданско движение БОЕЦ и е в подкрепа на министъра на културата Велислав Минеков, който участва в предаването "Още от деня". Министърът атакува БНТ, че е нарушила закона, като е направила пряко […]