Часът на истината! Великобритания започва масово ваксиниране срещу COVID-19

NetNews

От днес във Великобритания стартира програмата за масово ваксиниране на населението срещу COVID-19. Това ще става в избрани от здравните власти болници, отговарящи на изискването ваксината на „Пфейзер“ и „Бионтек“ да бъде складирана при минус 70 градуса.

В навечерието на първото инжектиране на дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтек“ ръководителят на националното здравеопазване сър Саймън Стивънс заяви, че „това е повратен момент в битката срещу коноравируса“.

Стивънс отбеляза, че ваксинирането ще продължи поне до следващата пролет и предупреди хората междувременно да бъдат много внимателни.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок написа в социалната мрежа Туитър, че дози от ваксината са разпратени във всички части на Обединеното кралство.

Властите публикуваха и пълен списък от девет приоритетни категории, като на първо място са възрастните обитатели на домовете за социални грижи и техния обслужващ персонал.

В Англия 50 болници са избрани за първите ваксинации.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия първите инжекции също ще бъдат поставени в болници, заради изискването на съхраняване на ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтек“.

Първите 800 000 дози от общо 40 милиона поръчани пристигнаха от Белгия, което означава, че 400 000 британци могат да бъдат ваксинирани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Надеждите на Тръмп се изпаряват! Властите в Джорджия потвърдиха резултата от изборите

Местните власти в американския щат Джорджия отново потвърдиха крайния резултат от президентските избори на 3 ноември, според който победител е кандидатът на демократите Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес. Това стана след извършеното ново преброяване, поискано от президента републиканец Доналд Тръмп, който оспорва резултата. "Ние преброихме вече три пъти всички редовно […]