Щайнмайер: В Германия имаме криза в доверието!

NetNews

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова съгражданите си да положат усилие за ограничаване на разпространението на коронавируса. Във великденското си обръщение, което ще бъде излъчено тази вечер, държавният глава изразява безпокойство от грешките, допуснати от властите.

По думите на Щайнмайер в Германия е настъпила „криза в доверието“ заради разнопосочните послания на канцлера и премиерите на 16-те федерални провинции за ограничителните мерки.

Пандемията показа на Германия, че не всичко винаги трябва да бъде организирано докрай, че германците се страхуват да поемат риск и че са склонни да прехвърлят отговорността, казва президентът във великденското си обръщение.

„Разбирам недоволството, имаше грешки – при тестването, при проследяването на заразата и при ваксинирането“, подчертава Щайнмайер, който се имунизира с препарата на „АстраЗенека“ в опит да върне доверието във ваксината.

„Трябват ни разбираеми и прагматични мерки“, допълни още президентът в обръщението си, което наблюдателите определят като необичайно критично към правителството на Ангела Меркел в нетипичен за държавния глава тон.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето с колко скача месечният ипотечен заем

Между 20 и 50 лева месечно е оскъпяването на вноските за ипотечните кредити, които са били обект на частичен мораториум заради пандемията. "Вноските при отсрочените потребителски кредити също ще бъдат по-високи. Припомняма, че срокът, в който бе възможно частично или напълно да отложим своите задължения, изтече в края на месец […]